Kategorie
Sortuj wg

Nakładanie administracyjnych kar pieniężnych w roz.. [Oprawa Twarda]
Gholeh Magdalena Abu , Dominika Kuźnicka-Błaszkowska

Książka kompleksowo omawia administracyjne kary pieniężne przewidziane przez przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych – RODO, nakładane na administratorów danych oraz podmioty je
106,93 zł

Wyprawa po złote rODO [Oprawa Miękka]
Stanisław J. Rysz

Jak rozmawiać z dzieckiem o cyberbezpieczeństwie? Mamy na to pomysł, a właściwie świetną podpowiedź – książkę „Wyprawa po złote rODO”. Dlaczego? Ta opowieść o ochronie danych osobowych zabierze Wa
32,03 zł

Analiza ryzyka i bezpieczeństwo danych w kancelari.. [Oprawa Miękka]
Roman Bieda , Edyta Bielak-Jomaa , Witold Chomiczewski , Włodzimierz Chróścik

Konieczność wdrożenia systemu ochrony danych osobowych w kancelariach prawnych nie jest zagadnieniem nowym, jednak nadal napotyka na pewne przeszkody, zwłaszcza w obszarze analizy ryzyka, w tym popra
128,33 zł

Obowiązki przedsiębiorców wynikające z RODO [Oprawa Miękka]
Grażyna Paulina Wójcik

Obowiązki przedsiębiorców wynikające z RODO W książce przybliżono problematykę ochrony danych osobowych, w tym zasady realizacji obowiązku informacyjnego oraz pomoc przy wdrażaniu RODO przez mikro
65,64 zł

Ochrona wzorów użytkowych [Oprawa Twarda]
Marcin Balicki

W książce przenalizowano instytucję wzoru użytkowego uregulowaną w ustawie Prawo włas­ności przemysłowej – w brzmieniu uwzględniającym zmiany wprowadzone ustawą z 16.09.2019 r. o zmianie ustawy – Pra
139,03 zł

Technologiczny wymiar ochrony danych osobowych [Oprawa Miękka]
Opracowanie Zbiorowe

Publikacja zawiera niezbędne informacje prawne, techniczne, organizacyjne dotyczące bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych. Skierowana jest do osób, których przedmiotem zainteresowania jest proble
45,94 zł

Zarządzanie kryzysowe zintegrowane [Oprawa Miękka]
Stanisław J. Rysz

W drugim wydaniu zaktualizowano podstawy prawne, przedstawiono zmiany w klastrze podmiotów powołanych do udziału w zarządzaniu kryzysowym (uwzględniono WOT) oraz zmiany w organizacji systemu PRM. W p
74,83 zł

Ochrona danych osobowych w prawie publicznym [Oprawa Twarda]
Opracowanie Zbiorowe

Stan prawny: 31 maja 2021 r. W książce przedstawiono zagadnienia dotyczące ochrony danych osobowych w prawie publicznym. Autorzy omówili m.in.: • nowe regulacje w zakresie automatyzacji wydawani
106,93 zł

Ochrona danych osobowych a prawo do informacji pub.. [Oprawa Miękka]
Irena Kamińska , Mirosława Rozbicka-Ostrowska

Książka poświęcona jest zagadnieniu równowagi między dwoma konstytucyjnie określonymi prawami – prawem ochrony danych osobowych i prawem dostępu do informacji publicznej. Omówione zagadnienia zapreze
106,93 zł

Ustawa o ochronie danych osobowych Komentarz [Oprawa Twarda]
Piotr Drobek , Dominik Lubasz , Edyta Bielak-Jomaa , Joanna Łuczak-Tarka , Katarzyna Kloc , Maciej Gawroń

W komentarzu uwzględniono najnowsze zmiany wprowadzone do polskiej ustawy o ochronie danych osobowych wprowadzone ustawą dostosowującą z 21 lutego 2019 r., które weszły w życie 4 maja 2019 roku. W k
288,83 zł

Polityka bezpieczeństwa informacji w biurze rachun.. [Oprawa Miękka]

Publikacja ta została przygotowana z myślą o administratorach danych osobowych (np. właścicielach biur rachunkowych), dla których po odpowiednim dopasowaniu do realiów danej firmy może być cenną pomo
73,76 zł

Legalność pozyskiwania i przetwarzania danych osob.. [Oprawa Miękka]
Mariusz Jabłoński , Krzysztof Wygoda

Książka omawia legalne pozyskiwanie i przetwarzanie danych osobowych przez administratorów sfery publicznej oraz wskazuje najskuteczniejsze zasady i metody ochrony dokumentów i informacji zawierający
106,93 zł

Outsourcing w technologii [Oprawa Miękka]
Weronika Wojturska

W monografii wnikliwej analizie poddano przepisy ustawy o działalności ubezpieczeniowej i reasekuracyjnej oraz stanowiska krajowego i europejskiego organu nadzoru. Omówiono aspekty związane z przetwa
38,45 zł

Prawo statystyki publicznej [Oprawa Miękka]
Klara Dygaszewicz , Piotr Zapadka

W dobie dynamicznego rozwoju społeczeństwa informacyjnego dostarczanie wiarygodnych i rzetelnych informacji statystycznych przez statystykę publiczną należy postrzegać jako ważny element planowania p
43,69 zł

Konstytucyjna ochrona prywatności Dane dotyczące z.. [Oprawa Twarda]
Katarzyna Łakomiec

Wejście w życie przepisów RODO wywołało poruszenie w przestrzeni publicznej. Należy jednak pamiętać, że prawna ochrona prywatności i autonomii informacyjnej ma w Polsce źródła konstytucyjne. Konstytu
139,03 zł

RODO w HR Od rekrutacji do rozwiązania umowy. Pora.. [Oprawa Miękka]
Damian Dziuba , Justyna Przybylska , Magdalena Wolańska

Poradnik dostarczy pracownikom działów personalnych wiedzy i narzędzi niezbędnych w codziennej pracy, pozwalających sprostać wymaganiom w zakresie ochrony danych osobowych. Omówione zostały zatem typ
70,55 zł

Ochrona danych osobowych w ściganiu przestępstw [Oprawa Twarda]
Martyna Kusak , Paweł Wiliński

Prezentowana publikacja jest spójnym opisem standardów ochrony danych osobowych w działaniach podejmowanych przez organy ścigania oraz ich wpływu na wybrane czynności, tj. inwigilację, automatyczne p
85,53 zł

Dokumentacja ochrony danych osobowych ze wzorami [Oprawa Miękka]
Redakcja Naukowa: Mariusz Jagielski

Prezentowana książka zawiera liczne przykłady, które pomogą czytelnikowi w zrozumieniu wymagań w zakresie dokumentacji ochrony danych osobowych, oraz praktyczne wskazówki ułatwiające ich realizację.
106,93 zł

E-usługi a RODO [Oprawa Miękka]
Małgorzata Ciechomska

Stan prawny: 20 maja 2021 r. Korzystanie z portali społecznościowych, telewizji na żądanie, poczty elektronicznej, wyszukiwarki internetowej, zakupów on-line czy usług e-administracji to codzienno
96,23 zł

Meritum Ochrona danych osobowych [Oprawa Miękka]
Dominik Lubasz

Książka stanowi pierwsze tak kompleksowe omówienie przepisów kształtujących ochronę danych osobowych zarówno na płaszczyźnie międzynarodowej, europejskiej, jak i krajowej. W pierwszej części publi
213,93 zł

1 2 3 4 Następna
Newsletter

Otrzymuj jako pierwszy informacje o nowościach i promocjach!

Email:
Wyrażam zgodę na otrzymywanie oferty handlowej. Więcej
To pole jest wymagane
Akceptuję regulamin
To pole jest wymagane

Nasz newsletter wysyłany jest zwykle raz na miesiąc.